עוגת בננות וטחינה טבעונית ובריאה

 

אני שונאת לזרוק אוכל!

אנחנו מאוד אוהבים בננות וזה פרי מאוד בריא, בננות אצלנו נאכלות על בסיס יומי!

הפעם קנינו יותר מידי בננות ונשארו לנו מלא בננות וברור לי שאין סיכוי שהן יאכלו לפני שהן יגיעו למצב ריקבון…

אז ניצלתי את ההזדמנות והחלטתי להכין עוגת בננות וטחינה טבעונית ובריאה.

אני מאוד אוהבת להשתמש בטחינה גולמית אורגנית ומלאה של אחוה שהשיקו עכשיו עיצוב חדש לאריזה.

הטחינה עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים, לכן אני מאוד אוהבת להוסיף טחינה לעוגה, זה נותן טוויסט ומשדרג את הטעם!

 

עוגת בננות וטחינה טבעונית ובריאה

עוגת בננות וטחינה טבעונית ובריאה

 

שימו לב: ניתן להכין את המתכון טבעוני או חלבי או פרווה, וניתן להכין גם ללא סוכר!

פירוט לגבי האופציות השונות רשום ברכיבים של המתכון.

 

תיכף מוכן...

תיכף מוכן…

 

עוגת בננות וטחינה טבעונית ובריאה

ראשית מחלקים את המרכיבים ל-2 קערות נפרדות: מרכיבים רטובים ומרכיבים יבשים.

מערבבים בקערה אחת (רכיבים רטובים):
6 בננות (למעוך אותן)
1/2 (חצי) כוס חלב או 1/2 (חצי) כוס תפוזים (חלב אם אתם רוצים חלבי או תפוזים לעוגה פרווה או טבעוני)
4 כפות סילאן
4 כפות טחינה גולמית אורגנית של אחוה
1/4 (רבע) כוס שמן צמחי

בקערה נוספת מערבבים (רכיבים יבשים):
2.5 (שתיים וחצי) כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל (אפשר גם בלי פשוט להוסיף עוד כף סילאן)
1/2 (חצי) כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה

מחממים תנור ל -180 מעלות
מעבירים את הקערה עם החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים יחד.
מחלקים ל-2 או 3 תבניות אינגליש קייק.
מכניסים לתנור למשך 35 דקות.

אחרי שהעוגות מתקררות ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל כדי לתת לעוגה מראה יותר מרשים!

 

לבריאות!!!

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d בלוגרים אהבו את זה: