מתכון ללביבות בטטה כשרות לפסח

 

אומנם פסח כבר עבר ובכל זאת החלטתי לשתף אתכם במתכון ללביבות בטטה כשרות לפסח.

כשחיפשתי מתכונים ללביבות בטטה רובן לא היו כשרות לפסח ולכן שיניתי מספר מרכיבים והפכתי את המתכון לכשר לפסח.

המתכון של הלביבות חלבי ואתם יכולים להפוך אותן לפרווה אם תוציאו מהמתכון את הגבינה (אבל זה יותר טעים עם הבינה…)

 

מחלבת גד יצאו עם סדרה חדשה של גבינת ניו-יורק 5% עם 4 טעמים מדליקים (שניים מהם קיבלתי להתנסות ואת השניים האחרים קניתי מרוב סקרנות לטעמים שלהם)

אני מאוד אוהבת להוסיף גבינות מתובלות למתכונים שלי זה תמיד מוסיף למתכון…

הפעם השתמשתי בגבינה הטבעית 5% כיוון שה-3 האחרות חוסלו עם הלחמניות לפסח.

 

SAMSUNG
הסדרה החדשה של גד – ניו יורק 5% בטעמים

 

המצרכים:

3 בטטות

3 תפוחי אדמה

1 בצל גדול

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

כף אבקת מרק בצל

3 כפות גדושות של קמח תירס או קמח תפוחי אדמה או קמח מצות (לבחירתכם….)

3 ביצים

1 חבילת גבינת ניו-יורק של גד 5%

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטות ותפוחי האדמה וחותכים לקוביות.

מרתיחים בסיר עם מים את הבטטות תפוחי אדמה ובצל

כשהם מתחילים להתרכך מוציאים למסננת ומחכים שיתקרר מעט, מעבירים לקערה גדולה ומועכים קלות (כמו פירה רק לא למעוך יותר מידי)

מתבלים עם כורכום, פפריקה אדומה, מלח פלפל ואבקת מרק בצל.

מוסיפים את הקמח , 3 ביצים וגבינת גד 5%  ומערבבים הכל לעיסה.

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הלביבות, כדי שהן יצאו בגול סביר תקחו כף בתור מידה ללביבה.

 

20140421_093634
לביבות בטטה כשרות לפסח

בתאבון!!!

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.