מתכון – פשטידת פפיונים עם פטריות מיני תפוחי אדמה וגבינת נפוליאון בטעם פלפלים

 

לפני שבועיים קיבלתי להתנסות גבינת נפוליאון בטעם פלפלים ופפריקה 16% שומן.

תנובה כמו תמיד חושבים עלינו ומפחיתים את אחוזי השומן, ושומרים על הטעם של הגבינה.

ברור שהכי כיף לפרוס לחם ולמרוח את הגבינה ולאכול…..

 

נפוליאון פלפלים ופפריקה רק 16% שומן

נפוליאון פלפלים ופפריקה רק 16% שומן

 

אבל במטבח צריך להיות יצירתיים, אז החלטתי לעשות פשטידה שאחד ממרכיביה יהיה הגבינה.

מה שהכי כיף בפשטידות זה שאפשר פשוט להמציא ברגע את המתכון אם שומרים על מרכיבי היסוד שחייבים בכל פשטידה אפשר להמציא ולשדרג את הפשטידות שאתם מכירים ואוהבים.

אז זה המתכון שהמצאתי ממש באותו הרגע השתמשתי בכל מה שהיה זמין לי במקרר:

 

המצרכים:

גביע אחד של גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה 16%

1 חבילת פסטה בצורת פפיונים

20 מיני תפוחי אדמה

בצל אחד גדול

1 קופסאת שימורים של פטריות חתוכות

1 כוס קמח

1/2 כוס חלב

3 ביצים

6 כפות שמן

כוס גבינה צהובה מגורדת

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את הפסטה בסיר עם מים עד שהפסטה מוכנה.

במקביל מרתיחים גם את מיני תפוחי האדמה.

בזמן שהפסטה ותפוחי האדמה מתבשלים, חותכים את הבצל ומטגנים אותו עם מעט שמן עד שהבצל מזהיב טיפה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים לעוד 3 דקות.

על הכיריים: פסטה, תפוחי אדמה, בצל ופטריות

על הכיריים: פסטה, תפוחי אדמה, בצל ופטריות

 

לאחר מכן מכינים את הבלילה:

בקערה מכניסים את כל המרכיבים (ביצים, קמח, שמן, גבינות, חלב ותבלינים) מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

לאחר שמיני תפוחי האדמה מבשילים אני ממליצה לחתוך אותם לחצאים כדי שיהיה יותר נוח לאכול אותם כחלק מהפשטידה.

לאחר שהפסטה, תפוחי האדמה והבצל עם הפטריות מוכנים מכניסים אותם לתוך הקערה ומערבבים הכל יחד.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות.

 

הפשטידה מוכנה….

 

20150306_161012

חם חם ישר מהתנור….

 

בתאבון

 

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d בלוגרים אהבו את זה: