מתכון לבצק פיצה ועוד…

 

את המתכון לבצק פיצה הכי טעים וקל להכנה קיבלתי מחברה שלי.

הכנתי את הבצק הזה כבר כמה וכמה פעמים ובכל פעם קיבלתי מחמאות,

אז הקרדיט מגיע לה…. תודה עדי 🙂

מכמות הבצק במתכון הכנתי: 2 פיצות, 5 פיתות אישיות עם זעתר וקלצונה אחד.

 

פיתות עם זעתר וקלצונה

פיתות עם זעתר וקלצונה

 

אתם מוזמנים להכין את הפיצה יחד עם הילדים זו חוויה ממש כיפית, בעיקר כי הבצק מאוד נוח לעבודה לאחר שהוא תופח.

 

המצרכים לבצק:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים + משפר אפיה

1/2 כוס שמן זית

כף סוכר

כף וקצת מלח

2 כוסות מים

 

המצרכים לרוטב:

3 עגבניות

3 שיני שום

1 בצל

עלי בזיליקום

קורט מלח ופלפל

כפית סוכר

מעט צ'ילי חריף

 

אופן ההכנה של הבצק:

מערבבים עם הקמח, שמרים וסוכר ביחד במיקסר, מוסיפים מלח, שמן ומוסיפים את המים לאט לאט, במהירות בינונית עד איטית, עד שמקבלים בצק רך ונעים.

מתפיחים את הקמח במשך שעתיים.

לאחר שעה וחצי ניגשים להכין את הרוטב שיהיה מוכן בדיוק בזמן שהבצק יסיים את התפיחה.

הפעם הכנתי את הפיצה עם מארז המשולב של שמרית המכיל שמרים טריים 100% ומשפר אפייה והבצק תפח מדהים!

 

שמרים + משפר אפיה

שמרים + משפר אפיה

 

אופן ההכנה של הרוטב לפיצה:

חותכים את העגבניות, שום ובצל ומכניסים לסיר, מוסיפים את שאר המרכיבים ומחממים וכשהכל מבושל קוצצים עם מיקסר מוט ידני בתוך הסיר בזהירות רבה (שלא יקפוץ עליכם הרוטב רותח!!)

ניתן להוסיף אורג (למי שאוהב) לרוטב לאחר שהוא מוכן.

 

פיצה מבצק ביתי

פיצה מבצק ביתי

 

 

הבצק מוכן ומחלקים אותו ל-4 חלקים, אפשר להכין 4 פיצות בינוניות או להכין 2 פיצות ועוד כמה דברים אחרים כמו שאני עשיתי….

מרדדים את הבצק של הפיצה לעיגול גדול מניחים עליו את הרוטב, מרדדים גבינה צהובה, ניתן לשים תוספות לפי הטעם: פטריות, זיתים, תירס, בצל, עגבניות וכל מה שבא לכם…..

את הקלצונה מכינים כמו פיצה פשוט סוגרים אותו (מקפלים את הבצק לחצי) עם כל המרכיבים בפנים..

אפשר להכין פיתות זעתר אישיות, מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים מרדדים ולוקחים מזלג ועושים קצת בקעים בצידו העליון של הבצק, מעל מפזרים שמן זית וזעתר.

ומכניסים לתנור שחומם כבר ל-200 מעלות למשך 18 דקות.

 

בתאבון

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d בלוגרים אהבו את זה: