לשניצל תירס יש טעם שזורק אותי לילדות שלי, אחד המאכלים שהכי אהבתי לאכול בתור ילדה.
לפעמים הייתי אופה את השניצל בתנור, לפעמים מטגנת עם חמאה ולפעמים מכניסה למצנם כדי לחסוך זמן…..
בשנה האחרונה ישנה מהפיכה בריאותית, אנשים יותר ויותר מודעים לאוכל שהם אוכלים, ובעקבות כך גם החברות הבינו שאין ברירה הן חייבות להתאים את עצמן אחרת הן ישארו מחוץ למשחק.
בשבוע שעבר הוזמנתי למטבח של טבעול הממוקם במרלו"ג של אוסם כדי ללמוד איך מכינים את שניצל התירס מרכיבים ביתיים ללא חומרים משמרים.
תאמינו או לא, זה יצא ממש טעים בדיוק כמו השניצל המקורי של טבעול.
החל משנת 2016 טבעול התחילו לייצר את שניצל התירס רק מרכיבים ביתיים ללא חומרים משמרים, כיום יש כבר 8 מוצרים של טבעול שעברו לייצור ממרכיבים ביתיים והם בתהליך להפוך את כל המוצרים שלהם מרכיבים ביתיים עד סוף שנת 2018!
מתכון להכנת שניצל תירס בדיוק כמו של טבעול:

המרכיבים:
לתערובת השניצל:
100 גרם גרעיני תירס
100 גרם תירס כתוש
50 גרם קמח
7 גרם גלוטן (אפשר גם בלי)
5 גרם מלח
2 חלבונים
לציפוי השניצל:
100 גרם קמח + כוס מים
פירורי לחם
שמן קנולה (לטיגון)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים של התערובת:
לאחר מכן יוצרים צורות לשניצל, ניתן להשתמש בצורות שונות זה נותן עניין לאוכל עבור הילדים.
מסדרים את השניצלים על נייר אפיה ומכניסים אותם למקפיא למשך חצי שעה/ שעה כדי שניתן יהיה לצפות אותן בלי שיתפרקו.
לאחר שהשניצלים יצאו מהמקפיא, טובלים אותם בקערה שהכנתם מראש עם קמח ומים:

ומעבירים את השניצלים לציפוי אחרון של פירורי לחם.

מטגנים טיגון קליל רק לדקה את השניצלים כדי שהציפוי יתפס על השניצל:

לאחר הטיגון מעבירים לתנור אפיה שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות עד שרואים שהשניצל אפוי ומוכן לאכילה.

בתאבון!!!
*הכמות מספיקה להכנת 3 שניצלים בגודל רגיל.
** המרכיבים של המתכון הם בדיוק המרכיבים בהם טבעול משתמשים להכנת שניצל תירס שמיוצר ומשווק לצרכנים.