• מתכון לקלזונה במילוי בולגרית למריחה וחציל קלוי

     

    מצרפת לכם מתכון מנצח לקראת שבועות,

    הבצק במתכון מתאים להכנת קלזונה והוא מתאים גם להכנת פיצה.

    בכמות בה השתמשתי הכנתי 2 קלזונה ו-3 פיצות בינוניות.

     

    מאפה איטלקי ממולא כל טוב

    מאפה איטלקי ממולא כל טוב

     

     

    מתכון לקלזונה במילוי בולגרית למריחה וחציל קלוי

    המרכיבים לבצק:

    1 קילו קמח עם שמרים

    1/2 כוס שמן זית

    2 כוסות מים

    1 כף מלח

    1 כף סוכר

     

    המרכיבים לרוטב עגבניות:

    3 עגבניות חתוכות לקוביות

    1 בצל בינוני

    3 שיני שום

    עלי בזיליקום

    קורט מלח ופלפל

    כפית סוכר

    מעט צ'ילי חריף

     

    המרכיבים למילוי:

    גבינת פיראוס בולגרית למריחה עם חצילים

    פתיתי גבינה צהובה

    פתיתי גבינת מוצרלה

     

    אופן ההכנה:

    את הבצק מכינים במיקסר עם וו לישה של בצק, מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה.

    מניחים את הבצק לנוח ולתפוח למשך שעה.

    את הרוטב עגבניות מכינים כרבע שעה לפני שהבצק מסיים לתפוח, מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים עד להתרככות של העגבניות והבצל. כשכל המרכיבים מבושלים משתמשים במיקסר מוט ידני והופכים את הכל לרוטב אחיד.

    לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים בין 4 ל-5, תלוי בגודל ומה תרצו להכין מהבצק.

    כדי להכין את הקלזונה מרדדים את הבצק לעיגול, על חצי העיגול מורחים את גבינת פיראוס בולגרית למריחה עם תוספת של חצילים

     

    פיראוס בולגרית למריחה עם חציל קלוי

    פיראוס בולגרית למריחה עם חציל קלוי

     

    מעל מפזרים מהרוטב עגבניות, שכבה מעל מרפדים עם הרבה פתיתים של גבינה צהובה וגבינת מוצרלה.

     

    מורחים את כל המרכיבים למילוי הקלזונה

    מורחים את כל המרכיבים למילוי הקלזונה

     

    סוגרים את הבצק לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות כדי שלא יפתח במהלך האפיה בתנור.

    סוגרים היטב את הקצוות

    סוגרים היטב את הקצוות

     

    אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-20 דקות.

    ומגישים חם….

     

    קלזונה במילוי בולגרית למריחה וחציל קלוי

    קלזונה במילוי בולגרית למריחה וחציל קלוי

     

     

    כמובן שאתם מוזמנים להוסיף בתוך המילוי איזה תוספות שבא לכם כמו: זיתים, פיטריות, בטטה, וכו…

    אני השארתי את זה כמו שזה כיוון שאני מאוד אוהבת חצילים והטעם של החציל הקלוי דומיננטי וחבל להרוס אותו עם תוספות נוספות.

     

    בתאבון

     

    Comments

    comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

%d בלוגרים אהבו את זה: